Czasami mam ochotę na jakiś inny dodatek do pieczywa, niż szynka lub ser. W takich momentach robię różne pasty: z makreli, z łososia, z serka topionego, z dodatkami warzyw czy ziół. Możliwości jest mnóstwo. Dziś u mnie szybka pasta pieczarkowo- jajeczna.
Składniki:
- 30 dag pieczarek
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Przepis dodaję do akcji:
Takie pasty jeszcze nie próbowałam. Choć wiem, że jajka faszerowane pieczarkami to niebo w gębie więc pasta musi smakować podobnie. Dziękuję za dodanie przepisu do akcji.
OdpowiedzUsuńMusisz spróbować, bo to naprawdę fantastyczne połączenie :)Pozdrawiam!
UsuńRobię podobną pastę, tyle, że pieczarki podsmażam na oleju rzepakowym (bo ma najlepszy skład) razem cebulką :) Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty jajeczne, a Twoja propozyja jest bardzo ciekawa, muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńsmakowite kanapeczki:)
OdpowiedzUsuńi od razu kanapki są ciekawsze i smaczniejsze :)
OdpowiedzUsuń