Prosta, lekka, kolorowa- taka jest ta sałatka z pierożkami tortellini. Z powodzeniem można ją zjeść na kolację bądź drugie śniadanie, świetnie sprawdzi się też na imprezie. Polecam gorąco! :)
Składniki:
- kilka garści roszponki (mogą być też inne gatunki sałat)
- opakowanie pierożków tortellini (u mnie z serem)
- pomidor
- pół czerwonej cebuli
- około 15 czarnych oliwek
- pół małego opakowania kukurydzy
- pół ogórka szklarniowego
- pół pęczka koperku
- 2-3 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu winnego
- sól, pieprz
Tortellini ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Warzywa pokroić, wymieszać z ostudzonymi pierożkami i posypać posiekanym koperkiem. Całość doprawić przyprawami i polać dressingiem z oliwy i octu winnego.
Smacznego! :)
Wygląda bardzo apetycznie! :D
OdpowiedzUsuń