środa, 27 sierpnia 2014

Penne z łososiem i warzywami


Najlepszy makaron z łososiem i warzywami jaki jadłam w swoim życiu :) Niedużo pracy a w niecałe pół godziny mamy sycący obiad dla dwóch osób na dwa dni. Polecam gorąco, inspiracja stąd.

Składniki (na 4 osoby):
  • 3 szklanki suchego makaronu
  • 300 g świeżego łososia (może być też wędzony)
  • por
  • mała cukinia
  • 200 g mrożonej fasolki szparagowej (może też być świeża)
  • 250 g śmietany 18 %
  • 2 łyżeczki vegety
  • sól, pieprz
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Pora pokroić, posolić i poddusić na patelni, następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Dusić do miękkości, kolejno dodać fasolkę, posypać vegetą a na koniec dorzucić pokrojonego łososia. Gdy ryba się już upiecze, patelnię zdjąć z ognia i dodać śmietanę oraz pieprz. Dusić jeszcze około 10 min na małym gazie, aż sos zgęstnieje.
Makaron można dodać do sosu i wymieszać lub polać bezpośrednio polać przed podaniem.

Smacznego! :)



2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...