wtorek, 24 kwietnia 2012

Pasta pieczarkowo- jajeczna na kanapki


Czasami mam ochotę na jakiś inny dodatek do pieczywa, niż szynka lub ser. W takich momentach robię różne pasty: z makreli, z łososia, z serka topionego, z dodatkami warzyw czy ziół. Możliwości jest mnóstwo. Dziś u mnie szybka pasta pieczarkowo- jajeczna.

Składniki:
  • 30 dag pieczarek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w małą kosteczkę. Następnie gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Jajka równiez kroimy, łączymy z pieczarkami, dodajemy jogurt a także sól i pieprz do smaku. Gotową pastę pieczarkowo- jajeczną kładziemy na świeży chleb i się zajadamy:D.


Przepis dodaję do akcji:

6 komentarzy:

  1. Takie pasty jeszcze nie próbowałam. Choć wiem, że jajka faszerowane pieczarkami to niebo w gębie więc pasta musi smakować podobnie. Dziękuję za dodanie przepisu do akcji.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Musisz spróbować, bo to naprawdę fantastyczne połączenie :)Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Robię podobną pastę, tyle, że pieczarki podsmażam na oleju rzepakowym (bo ma najlepszy skład) razem cebulką :) Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam pasty jajeczne, a Twoja propozyja jest bardzo ciekawa, muszę wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  4. i od razu kanapki są ciekawsze i smaczniejsze :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...