czwartek, 20 lutego 2014

Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka


Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka powstała z potrzeby chwili, a innymi słowy- braków w lodówce :). Polecam, bo jest bardzo smaczna i stanowi świetny dodatek obiadowy.

Składniki:
  • pół niedużej kapusty pekińskiej
  • 1 jabłko
  • sok z cytryny
  • 1-2 łyżki oleju
  • szczypta soli i cukru
Kapustę pekińską drobno pokroić, a jabłko zetrzeć na tarce na większych oczkach. Składniki wymieszać i doprawić solą oraz cukrem. Polać sokiem z cytryny wymieszanym z odrobiną oleju.

Smacznego! :)



3 komentarze:

  1. Uwielbiam tą surówkę. Często ją robię. Czasami dodaję do niej startą marchewkę, dla smaku i dla kontrastu. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak przyrządzonej kapusty jeszcze nie jadłam! Prosta ale ciekawa propozycja!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...