Pycha surówka! Jeżeli lubicie tak jak ja kapustę i koperek to na pewno się nie zawiedziecie. Przepis w całości od Margarytki.
Składniki:
- 1/2 niedużej główki młodej kapusty
- 1/2 pęczku dużego koperku
- 1 mała cebulka
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka oleju
- kilka kropel soku z cytryny
- sól, pieprz
Kapustę oczyścić i
poszatkować. Posolić, przykryć talerzem i odstawić na 10 minut. W tym
czasie pokroić
cebulkę w drobną kostkę i posiekać koperek (koniecznie
opłukany wcześniej, żeby nie był zbyt mokry)
Do
kapusty dodać cebulkę, koperek, pieprz, sok z cytryny i cukier.
Wszystko wymieszać, a jeszcze lepiej dobrze wygnieść dłonią.
Na końcu dodać olej i ponownie wymieszać.
fantastyczne, polskie smaki!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
I kapustę i koperek uwielbiam, więc tym bardziej podoba mi się ta surówka
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, zrobię do obiadu :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna surówka, zdecydowanie moje smaki :) U Margarytki gdzieś mi umknęła ;)
OdpowiedzUsuńPyszności..dziękuję za udział w akcji.
OdpowiedzUsuń