wtorek, 17 lipca 2012

Surówka z młodej kapusty z koperkiem


Pycha surówka! Jeżeli lubicie tak jak ja kapustę i koperek to na pewno się nie zawiedziecie. Przepis w całości od Margarytki.

 Składniki:
  • 1/2 niedużej główki młodej kapusty
  • 1/2 pęczku dużego koperku
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oleju
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól, pieprz
Kapustę oczyścić i poszatkować. Posolić, przykryć talerzem i odstawić na 10 minut. W tym czasie pokroić
cebulkę w drobną kostkę i posiekać koperek (koniecznie opłukany wcześniej, żeby nie był zbyt mokry)
Do kapusty dodać cebulkę, koperek, pieprz, sok z cytryny i cukier. Wszystko wymieszać, a jeszcze lepiej dobrze wygnieść dłonią. Na końcu dodać olej i ponownie wymieszać.

Przepis bierze udział w akcji:
Młoda kapusta

5 komentarzy:

  1. fantastyczne, polskie smaki!
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. I kapustę i koperek uwielbiam, więc tym bardziej podoba mi się ta surówka

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wygląda, zrobię do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajna surówka, zdecydowanie moje smaki :) U Margarytki gdzieś mi umknęła ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszności..dziękuję za udział w akcji.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...