poniedziałek, 17 lutego 2014

Sałatka z tortellini

Prosta, lekka, kolorowa- taka jest ta sałatka z pierożkami tortellini. Z powodzeniem można ją zjeść na kolację bądź drugie śniadanie, świetnie sprawdzi się też na imprezie. Polecam gorąco! :)

Składniki:
  • kilka garści roszponki (mogą być też inne gatunki sałat)
  • opakowanie pierożków tortellini (u mnie z serem)
  • pomidor
  • pół czerwonej cebuli
  • około 15 czarnych oliwek
  • pół  małego opakowania kukurydzy
  • pół ogórka szklarniowego
  • pół pęczka koperku
  • 2-3 łyżki oliwy 
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól, pieprz
Tortellini ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Warzywa pokroić, wymieszać z ostudzonymi pierożkami i posypać posiekanym koperkiem. Całość doprawić przyprawami i polać dressingiem z oliwy i octu winnego.

Smacznego! :)


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...